Per Rosenqvist, klubbchef i Karlskrona HK, är starkt kritisk mot Karlskronas politiska styre. Foto: SVT/Henrik Friberg

KHK-basens attack mot kommunalrådet: ”Jättesvag”

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter att Karlskrona HK försatt ett av sina bolag i konkurs är klubbchefen starkt kritisk till kommunens politiska styre.
– Det är en jättesvag politisk ledning här, säger Per Rosenqvist.

Mest kritisk är han till kommunstyrelsens ordförande, Sandra Bizzozero (S).

– Hon är livrädd för exponering. Allting handlar om hur hon ser ut utåt. Hon är livrädd för att fatta beslut också, det är bättre att inte fatta något beslut än att det är något hon riskerar att kritiseras för. Där har du henne i ett nötskal, säger Per Rosenqvist, klubbchef i Karlskrona HK.

Hockeyklubben befinner sig i akut ekonomisk kris, och under tisdagskvällen försattes ett av föreningens två bolag i konkurs, samtidigt som det andra närmar sig en rekonstruktion. Klubben ville att kommunen skulle skjuta till runt 2,5 miljoner kronor genom att köpa loss inventarier, något kommunen inte gick med på.

– De pengar vi är beredda att sätta av måste vara inom ett regelverk som vi kan stå för gentemot andra föreningar som också har det svårt i coronatider och hör av sig, förklarade kommunalrådet Magnus Larsson (C) i en SVT-intervju tidigare i veckan.

”Jättesvag ledning”

Per Rosenquist arbetade tidigare som marknadschef i den allsvenska fotbollsföreningen Kalmar FF och är privat också bosatt i Kalmar. Han tycker att skillnaden i politisk handlingskraft är stor mellan de ledande politikerna i respektive kommun.

– Det är jättesvag politisk ledning här, jämfört med i Kalmar. Där kan Johan Persson (kommunalråd, reds anm) säga att vi gör såhär, då blir det så. Carl-Martin (Lanér, kommundirektör, reds anm) är den som egentligen är filtret mellan oss och politiken.

Per Rosenqvist har tidigare kritiserat Karlskrona kommun. I december plockade klubben bort kommunloggan från matchställen, efter att sponsringen till klubben minskat. I samband med det menade Per Rosenqvist att kommunens politiker skött sig ”amatörmässigt”, i en intervju med Blekingesport.

Bizzozero: ”Helt mållös”

Sandra Bizzozero (S) blir förvånad över kritiken när SVT når henne på telefon.

– Jag är helt mållös. Det är rent nonsens att jag skulle vara rädd för att fatta beslut, däremot är det så att alla beslut inte faller i god jord, det är jag väl medveten om, säger Sandra Bizzozero (S).

Sandra Bizzozero (S), kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona. Foto: SVT

Hur ser du på kritiken?

– Att i det här läget just nu under en dialog med Karlskrona Hockeyklubb komma med den här typen av påhopp gagnar inte en ömsesidig respekt eller en konstruktiv dialog. Vad Per Rosenqvist tycker om mig får han gärna ta med mig direkt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

KHK i kris

Mer i ämnet