KHK:s ordförande Tobias Larsson har inte gett upp hoppet för KHK att spela i hockeyallsvenskan – hör honom berätta mer här. Foto: SVT

KHK-ordföranden om degraderingen: ”Tråkigt beslut”

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona HK får ingen elitlicens och degraderas därför från hockeyallsvenskan. Men ordföranden Tobias Larsson har inte gett upp hoppet att spela i serien nästa säsong.

– Vi kommer att överklaga, säger han.

På fredagen kom beskedet att Licensnämnden inte beviljar Karlskrona HK:s elitlicens. Klubben flyttas därmed ner från hockeyallsvenskan.

– Det är ett tråkigt beslut att man bestämmer att vi ska kickas ur hockeyallsvenskan men det var samtidigt väntat, säger Tobias Larsson, ordförande Karlskrona HK. 

KHK i kris

Däremot hade han hoppats på en dialog med nämnden innan beslutet togs.

– Jag hade förväntat mig någon form av dialog. De vet vilken process vi är och jag trodde att det skulle vara en dialog om komplettering av information. Men vi fortsätter att jobba med det vi kan göra, säger Tobias Larsson.

Kommer överklaga

Karlskrona HK fortsätter att jobba med den nya rekonstruktionsplanen som klubben hoppas ska gå igenom och kommer sedan att överklaga Licensnämndens beslut.

– Vårt arbete är fortsatt inriktat på att sänka vår skuldbörda för att kunna ha en hållbar framtid, säger Tobias Larsson.

Ni har inte gett upp hoppet om att spela i hockeyallsvenskan nästa säsong?

– Nej, vi kämpar på med det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KHK i kris

Mer i ämnet