Visa alla (2)
Visa alla (2)

Efter krismöte: KHK överklagar tingsrättens beslut

Uppdaterad
Publicerad
Karlskrona HK:s rekonstruktion stoppades i tingsrätten under måndagen. På kvällen sammankallades klubbledningen i ett extrainsatt möte. Efter det meddelade man att beslutet överklagas.

Tidigare under måndagen kom beskedet att Karlskrona HK:s rekonstruktion inte beviljas då Skatteverket menade att de inte kunde stå bakom planen med tanke på bolagets betalningshistorik, något som Blekingesport var först med att berätta.

– Skatteverket tror inte på framtiden enligt den plan rekonstruktören jobbat fram tillsammans med klubben. Då de har en stor del av skulden, så stoppar deras nej rekonstruktionen som avbröts nu, förklarade Tobias Larsson, ordförande i Karlskrona HK, för SVT Nyheter Blekinge tidigare i dag.

”Inte alls tillmötesgående”

Beskedet kom som en kalldusch för Karlskrona HK:s representanter, som sammankallade ledningen under måndagskvällen. Klubben direktsände via Facebook under kvällen och då framkom det att klubben kommer att överklaga till hovrätten.

– Vi upplever inte att Skatteverket har varit tillmötesgående alls i detta, sade Andreas Kristensson från styrelsen under direktsändningen.

”Kollar på olika scenarier”

Nu är det upp till klubben att ta fram det underlag som behövs för det överklagande som ska lämnas in den närmsta veckan.

– Om överklagan inte skulle gå igenom, så får vi titta på det då. Vi kollar på olika scenarier, men vi ber om att få återkomma, sade Tobias Larsson, ordförande, under direktsändningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

KHK i kris

Mer i ämnet