Trossö vårdcentral ska nu få nybyggda lokaler, efter flera års diskussion. Foto: SVT/arkiv

Klart: Trossö vårdcentral får nybyggda lokaler

Uppdaterad
Publicerad

Det står nu klart att en ny byggnad i centrala Karlskrona ska byggas för Trossö vårdcentral och andra verksamheter inom nära vård. Det beslutade regionstyrelsen under onsdagens sammanträde.

Planeringen för nya lokaler för Trossö vårdcentral har pågått under flera år och det har funnits flera olika förslag. Bland annat har regionens hälso- och sjukvårdsdirektör Kjell Ivarsson tidigare fått i uppdrag att identifiera kraven på de lokaler som vårdcentralerna är i behov av, och ge förslag på om nybygge eller hyrda lokaler är bästa lösningen.

Efter regionstyrelsens beslut står det klart att det nu ska byggas nya lokaler. Syftet med den nya byggnaden är att underlätta samarbetet inom den nära vården, den som behöver finnas närmast invånarna. Det meddelar Region Blekinge i ett pressmeddelande.

Det är dock inte klart ännu var den nya byggnaden ska uppföras någonstans. Det är heller inte spikat vilka verksamheter som ska rymmas i lokalerna, men folktandvården är en av dem som ska flytta in.

Enligt Sydöstran beslutades det även att bygga ett nytt parkeringshus vid Blekingesjukhuset i Karlskrona. Det ska rymma över 600 bilar och beräknas kosta 155 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.