Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Klubben som klarat sig under pandemin Foto: SVT

Klubben som klarat sig under pandemin

Publicerad

Tennisklubben i Ronneby har inte drabbats lika hårt av restriktionerna som många andra klubbar i kommunen. Anledningen är att de äger sin träningsanläggning.

– Vi behövde inte riktigt följa kommunens intention när det gällde nedstängning, säger Lennart Karlsson, ordförande i Ronneby TK.

Många föreningar fick lägga ned sina träningar när kommunala idrottsanläggningar stängdes för att minska smittspridningen av covid-19.

Ronneby kommun tolkade rekommendationerna extra snävt vilket är en bidragande orsak att Blekinge backade med över 140 000 träningstimmar våren 2021 jämfört med våren 2019.

Äger tennishallen

Men tennisklubben i Ronneby tappade inga träningstimmar totalt. Dels för att de kunde träna utomhus men också för att de inte behövde följa kommunens nedstängningar då de äger tennishallen själva.

– Vi följde inte kommunens nedstängningar till hundra procent för vi ansåg att vi kunde följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer i vår hall, säger Lennart Karlsson.

Hör mer i klippet om hur de klarat sig och den kritik de fått för att inte följa kommunens nedstängningar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer