Delar av det beslag som polisen gjorde i 30-åringens förrådsbyggnad. Foto: Polisens förundersökning

Knarkligans Oxycontinlager avslöjat – tusentals tabletter gömdes i förråd

Uppdaterad
Publicerad

En organiserad grupp försäljare av den starkt beroendeframkallande drogen Oxycontin sprängdes i Karlshamn i maj förra året – och nu kommer det första åtalet.

I ett förråd hittade polisen tabletter värda 2,2 miljoner kronor på gatan.

Det är en man i 30-årsåldern som åtalas för att ha förvarat drygt 4 500 starka Oxycontintabletter i en förrådsbyggnad på en fastighet i Asarum.

Mannen beskrivs som medhjälpare till de två huvudmän, som under lång tid tros ha haft kontroll över drogförsäljningen i kommunen.

SVT granskar missbruket i Karlshamn

Under våren genomförde polisen en samlad operation i syfte att kartlägga och spåra de inblandade och flera greps och häktades. Under det arbetet ledde spåren också fram till den 30-åring som nu åtalas misstänkt för grovt narkotikabrott.

I förhör säger 30-åringen att han blev överraskad när polisen hittade tusentals narkotikaklassade tabletter i den förrådsbyggnad som han vid tidpunkten disponerade.

– Jag ägnar mig inte åt sådant och ingen annan jag känner heller, säger han i förhör.

SVT Nyheter Blekinge granskade, i en uppmärksammad reportageserie sommaren 2022, det utbredda missbruket av just Oxycontin i Karlshamn.

Bakgrunden var en droguppgörelse med dödlig utgång i ett parkeringsgarage i centrala Karlshamn tidigare samma år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar missbruket i Karlshamn

Mer i ämnet