Butikshyllorna där knivar förvarades gapar tomma. Foto: Peo Möller/LocalEyes

Knivarna plockas bort från butikshyllorna

Publicerad

En kvinna knivskars i magen inne på Ica Maxi i Olofström i torsdags. Hennes tillstånd är allvarligt, men stabilt. Butiken har nu valt att tillfälligt ta bort knivarna.

– Man har tagit ett lokalt beslut i butiken med hänsyn till händelsen och berörda personer. Det är inte för att det är farligt, men med hänsyn till den tragiska händelsen och eventuella associationer det kan väcka lokalt, säger Tony Holmberg, vd för Ica Non Food till TT.

Enligt de uppgifter som Ica har fått är kvinnan allvarligt skadad. Ytterligare en person ska ha angripits, men lyckades undkomma utan några skador.

– Den information som vi fått är att hon har opererats. Läget är allvarligt, men stabilt, säger Tony Holmberg.

Bild av händelsen

Kammaråklagare Malin Niklasson uppger att man genom övervakningsfilmer och korta vittnesförhör skaffat sig en bild av hur händelsen gått till inne i matbutiken.

– Det var ett relativt snabbt händelseförlopp där gärningsmannen helt plötsligt, slumpmässigt, angriper en kund. Det visar sig att han har en kniv och att kunden blir knivskadad i magen, säger Malin Niklasson och uppger att det rör sig om en kökskniv.

Kniv från butiken

Åklagaren tror att mannen har fått tag i kniven inne på Ica Maxi då man hittat en tom förpackning i butiken. Gripandet ska ha varit odramatiskt och enligt uppgifter från polisen ska det ha skett av en ledig polisman.

– Gärningsmannen har efter angreppet gått lugnt från platsen och en annan kund i butiken har uppmärksammat honom och stoppat honom, säger Malin Niklasson.

Mannen är misstänkt för försök till mord.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Knivattacken i Olofström

Mer i ämnet