Det var i februari som det inträffade en knivskärning. Foto: Peo Möller

Knivman fortsatt anhållen – misstänks för två mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som anhölls efter knivattacken i Olofström under torsdagen är fortsatt anhållen. Både offer och vittnen har hörts under helgen.

Det var strax före klockan 13 på torsdagseftermiddagen som SOS fick in ett larm om att en kvinna knivskurits i Olofström. Enligt polisen skedde knivattacken inne på Ica-maxi och den var både snabb och slumpmässig. Förutom den skadade kvinnan var det ytterligare en person som angreps.

I ett initialt förhör erkände den misstänkte gärningsmannen att det var han som utförde dådet men nekade till att han skulle ha haft för avsikt att döda de personer han angrep. Han sitter nu anhållen delgiven misstanke om två mordförsök.

Knivattacken i Olofström

– Under helgen håller vi förhör med den skadade kvinnan på sjukhuset, kompletterande förhör med vittnen och även ett nytt förhör med den misstänkte, säger Magnus Hansson, jourhavande förundersökningsledare i Blekinge.

Enligt honom ser utredningsläget gott ut rent tekniskt och en häktningsförhandling kommer att hållas under måndagen.

Magnus Hansson vill inte uttala sig om det medicinska tillståndet för den skadade kvinnan. Men enligt polisen har hon kunnat höras under helgen och var under lördagen fortfarande kvar på sjukhuset.

Den man som också attackerades klarade sig utan skador tack vare en surfplatta i ryggsäcken som stoppade knivhugget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivattacken i Olofström

Mer i ämnet