Kockums larmade polisen

Uppdaterad
Publicerad

Kockums tog hjälp av Malmöpolisen för att stoppa transporten från Stirlinglaboratoriet. Enligt källor till SVT blev därför en del av den tekniska utrustningen kvar på området.

När Försvarets Materielverk, FMV, i skydd av militär tidigare i veckan tog sig in på Kockums område för att säkra Stirlingtekniken bad företaget om hjälp från polisen i Malmö.

Enligt en källa till Blekingenytt, ska polisen på plats ha ingripit så att delar av den topphemliga utrustningen blev kvar på området. Detta är dock något som FMV tillbakavisar.

Kockums

I tisdags kväll gick det också ut ett brev till samtliga anställda i Karlskrona och Malmö. I skrivelsen hänvisades det inte till FMV:s besök tidigare under dagen, men budskapet var enligt flera uppgiftslämnare tydligt.

Företagsledningen uppmanade samtliga anställda att vara ”vaksamma” så att företagets egendom inte skulle gå förlorad. I brevet hänvisade ledningen också till de anställdas skyldighet att visa lojalitet med arbetsgivaren.

Uppgifterna går isär

Enligt uppgift till Ekot lämnade FMV Kockums utan att ta med sig någonting.

Ekot uppger att Kockums och FMV inte kunde komma överens om vad som tillhör vem. Därför slutade det med att de FMV-anställda lämnade Kockums tomhänta.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kockums

Mer i ämnet