Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Till slut rann bägaren för kommunalrådet Morgan Bengtsson (S) som i sociala medier uttryckte sin vrede över politikerföraktet i Olofström. Foto: Jerker Hagman/SVT

Kommunalrådet har fått nog av politikerföraktet: ”Vänder mig till bittra, arga män”

Publicerad

Politikerförakt, stenhård polarisering och tufft tonläge. Det fick bägaren att rinna över för Morgan Bengtsson (S) som i sociala medier uttryckte sin vrede.

– Jag vänder mig till alla bittra, arga män, säger han.

Kommunalrådet i Olofström gjorde ett uppmärksammat inlägg i sociala medier där han kräver ett anständigt och sansat tonläge i samtalsklimatet.

– Jag vill starta en debatt om hur vuxna människor beter sig på nätet, säger Morgan Bengtsson (S).

Han välkomnar kritik, dialog och diskussion. Men betackar sig för politikerförakt, stenhård polarisering och tufft tonläge.

– Alla måste kunna uppvisa en större mognad än att använda hot, hårda ord och nedsättande tillmälen, säger han.

I videon får du följa med till Olofström och möta kommunalrådet som fått nog av politikerföraktet.

Morgan Bengtssons inlägg

Till alla bittra, arga män i Olofströms kommun:

Vissa av er ser jag inte som goda ambassadörer för kommunen. Trots ert oändliga klagande på alla fel och brister samt hot av att flytta härifrån så bor ni kvar och lever gott.

Har ni någon gång tänkt att lyfta blicken då ni anklagar mig för att vara ett dåligt Kommunalråd eller för den delen den politiska kommunledningen med S och C att vi alla ska avgå? Om vi alla ska avgå, vem ska då ta vid? Vilken politisk kommunalledning vill ni ha?

Är det någon annan kommun i Blekinge som ni sneglar på som hade varit bättre än den trygga, lugna och den mest välskötta kommunen Olofström? Vilken av Blekinges kommuner vill ni byta med?

Vissa av er klagar på allt och med det kan jag konstatera att ni inte vill kommunens bästa utan vill bara ställa till det på alla håll och kanter. I mitt huvud heter det rättshaverister och ni som känner er träffade ska nog känna er träffade.

Vi andra ser möjligheterna till att skapa något gott och det tillsammans, för tillsammans är vi starka!!!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.