Foto: TT/SVT

(M): Kommunens planer på storskolor har kört fast

Uppdaterad
Publicerad

Planeringen för nya skolor i Karlskrona har kört fast. Det saknas ekonomiska resurser, menar moderaterna som nu vill diskutera nya lösningar.

I maj presenterades nyheten om att Karlskrona kommun ska satsa stort på skolan framöver – över 500 miljoner de kommande fem åren.

Då presenterades också planerna på två nybyggen i form av en gymnasieskola och en grundskola i centrala Karlskrona.

Men i dag kallade moderaterna i Karlskrona till presskonferens för att meddela att ”planeringen för skollokaler har gått i stå” och att det saknas ekonomiska resurser till skolan.

Moderaterna slår nu larm och vill i samband med Kommunstyrelsens Arbetsutskott i januari diskutera möjliga lösningar för skolan i Karlskrona.

”Det är kris inom skolan”

”Vi vill hitta en bred politisk samsyn och uppgörelse gällande hur mycket ekonomiska resurser skolan behöver tillföras redan 2018 och hur snabbt vi ska få igång tillbyggnad och utbyggnad av skollokaler” skriver moderaterna i ett brev till den styrande koalitionen i Karlskrona.

– Läget är akut, säger Emma Swahn-Nilsson (M), 2:e vice ordförande i Kunskapsnämnden.

Att satsningen på nya skolor behövs i kommunen blev extra tydligt vid höstens terminstart – då ett tjugotal elever i grundskolan inte fick plats.

– Det är kris inom skolan, få pedagoger och stora elevgrupper, säger oppositionsrådet Camilla Brunsberg (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.