Foto: Bildbyrån

Konståkningsklubben arrangerar elitfinal

Publicerad

För första gången någonsin kommer finalen av elitserien i konståkning att hållas i Mörrum.

Den 7 april drar den igång, vilket innebär att Mörrums konståkningsklubb för första gången blir värd för en elitfinal.

– Det känns jätteroligt. Elitseriefinalen är lika stort arrangemang som SM, även om det är färre åkare. Det är såklart jättekul att vi får vara värd för en sådan tävling, säger tränare Susanne Olsson.

Förhoppningen är att klubben i framtiden ska få arrangera ännu fler tävlingar.

– Föreningen skaffar erfarenheter rent organisationsmässigt när man sköter en stor tävling. Förhoppningsvis kan vi framöver få en till rink och då kan vi arrangera SM, säger Susanne Olsson.

”Jag tävlar aldrig på hemmaplan annars”

I elitseriefinalen tävlar de åtta bästa åkarna från hela landet.

I Mörrum ser man en fördel med att vara på hemmaplan. Åkaren Isabelle Olsson tycker att det är stort att hennes hemmaklubb ska hålla i elitseriefinalen i år.

– Jag tävlar aldrig på hemmaplan annars. Jag kan inte ens komma ihåg sist jag gjorde det. Så det är jätteroligt. Äntligen!

Isabelle Olsson har sin mamma som tränare, men ser nu fram emot att både pappa och syskon ska kunna se henne på isen.

– Då kan de verkligen se en live, så det känns jättekul. Det blir ju annorlunda här eftersom det är här jag alltid är och tränar.

Elitseriefinalen hålls i Mörrum den 7-9 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.