Isabelle Olsson och Emma Kivioja hjälper och inspirerar varandra. Foto: Minna Kujanpää

Här skolas konståkningens elit

Uppdaterad
Publicerad

Blekinge har hela sex stycken konståkare som tävlar i elitserien.

– Vi inspirerar varandra. Det är därför vi blir bättre och bättre, säger Natasja Remstedt från Mörrums konståkningsklubb.

Några tävlar i seniorklassen och andra som juniorer. Men totalt finns det sex stycken åkare på elitnivå från Blekinge. Det är Alva Eriksson, Emma Kivioja, Matilda Sörén, Isabelle Olsson, Thyra Spitzenberger och Natasja Remstedt.

– På senare år har åkarna blivit mer medvetna om vad de vill. Vi pratar ofta om att ingenting är omöjligt och att man ska tro på sig själv. Det är mycket mental träning som gör att man blir bättre, säger tränare Susanne Olsson, som har fem av elitåkarna i Mörrums Konståkningsklubb.

Emma Kivioja är bara 15 år och har tagit ett stort steg i sin utveckling och tävlar nu i internationella tävlingar. Hon stod på ett par skridskor första gången som fyraåring och drömmen om att bli en riktig konståkerska har växt sig starkare med åren.

– Jag har ett starkt mål som jag vill nå. Jag ska tävla i OS någon gång, säger Emma Kivioja.

Se hela inslaget här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.