Oppositionen om kommunledningens agerande: ”De har varit osynliga”

Uppdaterad
Publicerad

Larmet från anställda om en arbetsmiljökris på funktionsstödsförvaltningen i Karlskrona har vuxit i styrka den senaste tiden. Nu kommer kritik från oppositionen – att de styrande i kommunen duckar för problemet och inte gör något åt situationen.

En ohållbar situation. Så beskriver anställda arbetsmiljön inom funktionsstödsförvaltningen. Både enhetschefer och annan personal i verksamheten riktar stark kritik mot ledningen och har vittnat om härskartekniker, misstänksamhet och att man inte vågar säga vad man tycker av rädsla för repressalier.

Oppositionsrådet Camilla Brunsberg (M), menar att ledande politiker har duckat för problemen på funktionsstödsförvaltningen.

– Det svaga politiska minoritetsstyret är som vanligt osynliga och det saknas handlingskraft, säger Camilla Brunsberg.

Kommunalrådet Magnus Larsson (C) delar inte den bilden.

– Det är alltid olyckligt när konflikter och missnöje uppstår. Där tycker jag att man kan ta ett omtag och det har jag förstått att nämnden och förvaltningsledningen är beredda att göra. Kan vi lösa det här i samförstånd och fånga upp synpunkterna är det mycket värt.

Högsta ansvariga politiker säger att de har förtroende för förvaltningschefen Kristina Tercero. Nu ska personal på förvaltningen ska intervjuas av HR-avdelningen, för att fånga upp vad problemen är.

Se mer i videoklippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.