Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Moderaternas fullmäktigegrupp beslutade i dag att föreslå att samtliga kritiker petas ur det nya S+M-styret. Foto: Erik Lundmark/SVT

Kritikerna uteblev när nya poster i Ronnebystyret skulle spikas

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Moderaternas fullmäktigegrupp i Ronneby fastslagit det förslag till nytt styre, där samtliga som uttryckt kritik mot Roger Fredriksson petats från sina uppdrag. Men bara en av kritikerna deltog under mötet.

Som SVT Nyheter Blekinge avslöjade under fredagen beslutade fullmäktigegruppen att peta alla Moderater som den senaste tiden uttryckt kritik eller missnöje med Roger Fredriksson från det tilltänkta S+M-styret.

Till mötet på lördagen, där förslaget skulle spikas, valde alla kritiker att lämna återbud – utom en.

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

– Jag är upprörd. Det är inte roligt alls. Men vi är där vi är och vi kan inte få bort Roger när sex av nio ordinarie ledamöter i fullmäktigegruppen röstar för honom, säger Lars Sager (M), ersättare i kommunfullmäktige.

Roger Fredriksson vill varken bekräfta eller dementera att kritikerna petas.

– Lars Sager var den enda som var med på mötet och det lades inga andra förslag som var konkreta, säger han.

Omröstningen om det nya styret planeras till kommunfullmäktige den 30 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

Mer i ämnet