Länsförbundets Sophia Ahlin är kritisk till det egna förbundets utredning kring Platow.

Kritisk till egna partiets utredning

Uppdaterad
Publicerad

Länsförbundets vice ordförande Sophia Ahlin har nu tagit del av den interna moderatutredningen. Och hon är inte imponerad.

– Jag vill inte ens kalla det för en utredning, säger hon.

Ahlin var fram till i fredags helt ovetande om att utredningen kring höstens moderatturbulens sammanställts och i delar gjorts offentlig. Det trots att hon är vice ordförade i länsförbundet som ansvarade för granskningen. Först i går fick hon ta del av materialet som partiet valt att hemlighålla.

Utredningen pekar på att det uteslutande varit avhopparen Nicklas Platows agerande som orsakat konflikterna, men det är en slutsats Ahlin inte kan ställa sig bakom.

Moderatkamp

– Nej, den så kallade utredningen innehåller en hel del allvarliga påståenden om Nicklas, som enligt mig helt saknar grund. Det är ju bara Camilla Brunsberg och Carl-Göran Svensson som fått komma till tals. Då blir det en ensidig bild och jag har uppmanat förbundet att skicka resultatet vidare till Nicklas så att han får en chans att bemöta det, säger Sophia Ahlin som ändå säger sig ha fortsatt förtroende för förbundets ordförande Magnus Gärdebring.

– Ja, vi har haft ett gott samarbete och jag hoppas nu att vi kan lägga hela den här historien bakom oss.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Moderatkamp

Mer i ämnet