Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Torgny Christensson är befälhavare på KBV 003 Amfitrite, och har precis bytts av efter att ha bevakat Nord Stream-läckorna under tre dagar. Foto: SVT/Erik Lundmark

Kustbevakningen om Nord Stream-läckorna: ”Overkligt och olustigt”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan i tisdags har Kustbevakningens flaggskepp Amfitrite befunnit sig vid en av gasläckorna vid Nord Stream-rören. Befälhavaren Torgny Christensson har med egna ögon fått se läckorna, och beskriver känslan som overklig.

– Det känns mycket olustigt att någon har gjort detta, säger han.

Sabotagen mot Nord Stream-ledningarna har skapat rubriker över hela världen. Och mitt i händelsernas centrum har befälhavare Torgny Christensson befunnit sig.

– Det är en overklighetskänsla skulle jag säga. Det känns mycket olustigt att någon har gjort detta, säger han.

Sabotage mot Nord Stream

Kustbevakningens flaggskepp, KBV 003 Amfitrite, skickades ner till platsen från Karlskrona under tisdagen. På nio kilometers avstånd har deras främsta uppdrag varit att se till att inga fartyg passerar olycksplatsen.

– Under första dagen var det flera fartyg vi fick avvisa som inte kände till vad som hade hänt. Men nu har de flesta koll på det, säger han.

Hör mer om Kustbevakningens arbete i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sabotage mot Nord Stream

Mer i ämnet