Den 37-åriga kvinnan döms efter knivdådet vid Fredriksbergsskolan i fjol. Foto: Polisen

Kvinna knivhögg man till döds – hovrätten skärper straffet

Publicerad

Tingsrätten gjorde bedömningen att den 37-åriga Ronnebykvinnan skulle frikännas från mordmisstankarna och istället dömas för synnerligen grov misshandel och vållande till annans död.

Hovrätten gör dock en annan bedömning och dömer istället kvinnan till 16 års fängelse för mord.

Det var förra sommaren som kvinnan på öppen gata högg en 39-årig man med en kökskniv i halsen. Tingsrätten valde att frikänna kvinnan från mordmisstanken och dömde henne till sju års fängelse för synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Döms för mord

Hovrätten skärper nu straffet och menar att den 37-åriga kvinnan i gärningsögonblicket var likgiltig till att offret skulle avlida, skriver Sydöstran.

Knivdådet vid Fredriksbergsskolan

”Det har varit fråga om ett brutalt agerande i form av ett kraftigt hugg, som inte har föregåtts av någon diskussion eller hotfullt agerande från mordoffrets sida” skriver hovrätten bland annat.

Kvinnan döms nu istället till 16 års fängelse för mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet vid Fredriksbergsskolan

Mer i ämnet