Den morddömda Ronnebykvinnan överklagar nu domen till Högsta Domstolen. Foto: Polisens förundersökning & Patrik C Österberg/TT

Morddömda Ronnebykvinnan överklagar till Högsta domstolen

Uppdaterad
Publicerad

Den 37-åriga Ronnebykvinnan som knivhögg en 39-årig man till döds dömdes av hovrätten till 16 års fängelse för mord. Nu har dock kvinnan överklagat och vill att straffet ska sänkas.

Det var förra sommaren som kvinnan knivhögg en 39-årig man i halsen med en kökskniv på öppen gata. Tingsrätten valde då att frikänna kvinnan från mord och landade i en dom på sju års fängelse för synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Vill få sänkt straff

I juni skärpte hovrätten straffet med motiveringen att den 37-åriga kvinnan i gärningsögonblicket ska ha varit likgiltig inför att offret skulle avlida. Straffet blev då i stället 16 års fängelse för mord.

Knivdådet vid Fredriksbergsskolan

Nu har kvinnan överklagat domen till Högsta Domstolen och yrkar på sänkt straff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet vid Fredriksbergsskolan

Mer i ämnet