Kyrkoherde Pamela Garpefors ska börja blogga. Foto: Anna Börje

Kyrkoherden startar blogg – om sitt eget misslyckande

Uppdaterad
Publicerad

Efter SVT Nyheters avslöjande om personalflykt och utbrett missnöje ska kyrkoherde Pamela Garpefors börja blogga.
Om sig själv.
Innehållet ska ha fokus på det låga förtroendet för pastoratets ledning.

Arbetsmiljöproblemen i Karlskrona-Aspö pastorat visar sig tydligt i de medarbetarundersökningar som genomförts de senaste åren. Mycket av kritiken berör den verksamhet som kanslichefen Per Gustafsson och kyrkoherden Pamela Garpefors ansvarar för – en chefsduo som sedan drygt ett år tillbaka dessutom har en kärleksrelation.

Tystnadskultur

En del har handlat om att personal upplevt en tystnadskultur, där det varit svårt att internt få gehör för synpunkter.

Efter SVT Nyheter Blekinges avslöjande väljer nu Pamela Garpefors att helt öppet ge sin syn på vad som ligger bakom missnöjet – inom kort startar hon en blogg.

– Fokus ska vara det fortsatta arbetsmiljöarbetet. Utgångspunkten är att öppet berätta om det låga förtroendet för kyrkoherden och hur arbetet pågår i chefs- och ledningsgrupp. Självklart gäller diskretion gentemot olika medarbetare, säger Pamela Garpefors.

Alla kan följa processer

Hon understryker vikten av öppenhet.

– Det kommer finnas möjlighet för alla att ta del av utgångspunkten med lågt förtroende för ledning och kyrkoherde. Därifrån ges möjlighet att följa processer och åtgärder med kontinuerliga uppföljningar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar – krisen i kyrkan

Mer i ämnet