Den tidigare kyrkanställde ska ha gjort av med miljonbelopp av kyrkans pengar på bland annat vitvaror, datorutrustning, telefoner, kläder och skor. Se mer i klippet. Foto: SVT

SVT granskar: Krisen i kyrkan

Uppdaterad
Publicerad

Tystnadskultur och konflikter som fick anställda att sluta. En kyrkrenovering som blev 100 miljoner dyrare än planerat – och som ruinerade församlingen.

Här är en sammanfattning av SVT Nyheter Blekinges avslöjanden om pastoratet Karlskrona-Aspö – och vilka konsekvenser de fick.

Våren 2019 började SVT Nyheter Blekinge granska Svenska kyrkan i Karlskrona och kunde bland annat avslöja hur den dåliga arbetsmiljön i pastoratet fick personal att sluta, att kyrkledningen hade vidlyftiga representationskostnader och att renoveringen av Fredrikskyrkan blev 100 miljoner dyrare än planerat.

Se en sammanfattning av granskningen i videoklippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Karlskronakyrkan

Mer i ämnet