Sedan lagret stod färdigt för snart två år sedan har det varit tomt. Foto: SVT

Lagerfiasko tas upp i rätten – landstinget riskerar miljonskadestånd

Uppdaterad
Publicerad

Nu inleds det rättsliga efterspelet efter Landstinget Blekinges misslyckade försök att få till ett nytt materiallager. Ägarna till den tomma lagerbyggnaden i Nättraby har stämt landstinget på 11,7 miljoner kronor.

Sedan den stora lagerbyggnaden stod färdig vid E22:an i Nättraby för snart två år sedan har den i stort sett stått tom. Landstingets hyresavtal med lagerägarna Acrinova överklagades av en konkurrent, då ingen upphandling hade skett.

Förvaltningsrätten rev upp hyresavtalet, och därefter började skadeståndsanspråken komma in till Landstinget Blekinge. Dels från Acrinova, som kräver 11,7 miljoner kronor för uteblivna intäkter och anpassningskostnader – men också från konkurrenten Invexito som menar att de blev lovade verksamheten först och kräver 11,4 miljoner.

I dag möts Acrinova och Landstinget Blekinge i rätten, då ingen förlikning har kunnat nås. I januari tas målet med Invexito upp. Det rapporterar BLT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Region Blekinges lageraffär

Mer i ämnet