Liberalerna har fortsatt förtroende för Norén

Publicerad

På torsdagkvällens medlems- och styrelsemöte diskuterades frågan om trakasserianklagelserna mot Emanuel Norén.

SVT Nyheter Blekinge har tidigare kunnat berätta om trakasserianklagelserna mot L-profilen Emanuel Norén i Karlshamn, anklagelser som var så allvarliga att de ledde till att den politiska koalitionen i kommunen sprack.

Men anklagelserna har konsekvent slagits tillbaka av Emanuel Norén själv, som menar att han inte känner till några trakasserier.

Liberalen Emanuel Norén säger till SVT Nyheter Blekinge att han aldrig tidigare hört talas om påståendena. Foto: Erik Alfredsson

Anklagelserna utreds nu av såväl kommunen som av arbetsgivaren NBV, och har tidigare utretts av Noréns tidigare parti Moderaterna som då landade i att han fick lämna partiet.

Under torsdagskvällen hade partiet i Karlshamn medlemsmöte och efterföljande styrelsemöte. I ett kort pressmeddelande skriver styrelsen att medlemsmötet uttalar fortsatt förtroende för Emanuel Norén.

SVT Nyheter Blekinge har sökt Liberalernas gruppledare i Karlshamn, Bodil Frigren Ericsson (L), för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Anklagelserna mot Emanuel Norén

Mer i ämnet