Foto: Erik Alfredsson

Norén: ”Jag är väldigt intensiv och det kan ha upplevts obekvämt”

Uppdaterad
Publicerad

Emanuel Norén är lättad av kommunens utredning. Han menar själv att den bekräftar hans egen bild.
– Det är ganska stor skillnad på trakasserier och intensiva diskussioner.

I Karlshamns kommuns utredning, som SVT Nyheter Blekinge tagit del av, framgår att Emanuel Norén har haft kontakt med medarbetare i kommunen via sociala medier.

Han säger själv att han önskar att den eller de personer som upplevt honom som obekväm skulle ha pratat direkt med honom, eftersom han då skulle backat och avslutat kontakten.

”Skönt att det är utrett”

I utredningen står att ”Emanuel inser i efterhand att han inte borde diskuterat sakfrågor som hörde hemma i nämnden med enstaka tjänstepersoner på sociala media”.

– Det känns ofantligt skönt att det jag sagt från början bekräftas. Vi har haft intensiva sakliga samtal i våra yrkesroller och det har upplevts obekvämt, inget annat, säger Emanuel Norén till SVT Nyheter Blekinge.

Men det konstateras ändå att det förekommit olämpligt beteende från din sida – vad säger du om det?

– Det finns mycket man kan säga om det. Det är ganska stor skillnad på att ha intensiva diskussioner i sakfrågor och trakasserier. Givetvis ska man ha respekt för att en del människor upplever det obekvämt när man är oense, säger Emanuel Norén och fortsätter:

– Jag kan bekräfta att jag är en väldigt engagerad person och diskuterar intensivt emellanåt och att det kan ha upplevts obekvämt. Men tyvärr kan jag inte svara på om det varit olämpligt eftersom jag inte har hört kvinnorna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Anklagelserna mot Emanuel Norén

Mer i ämnet