Kommunalrådet Magnus Larsson (C)

”Vi har redan kommit en bra bit på vägen”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet Magnus Larsson (C) håller inte med Moderaterna om att planeringen för nya skolor i Karlskrona har kört fast. Han menar att man redan har kommit en bra bit på vägen.

Moderaterna menar att planeringen för nya skolor i Karlskrona har kört fast, att det saknas ekonomiska resurser och uttrycker en oro att de satsningar som Karlskrona kommun gör på skolan inte kommer att gå tillräckligt snabbt.

Detta är en bild som kommunalrådet Magnus Larsson (C) inte helt håller med om.

– Nej det gör jag inte fullt ut. Karlskrona har växt väldigt kraftigt på kort tid och det är vi i grunden glada över. Samtidigt är det en utmaning att lösa det här på ganska kort tid men det finns många planer på gång och vi har kommit rätt långt, säger Magnus Larsson (C), kommunalråd.

”Är nära en lösning”

Den styrande koalitionen har satsat en halv miljard på skolan de kommande fem åren och Magnus Larsson (C) menar att de redan är på god väg i planeringen av nya skolor.

– Det finns en styrgrupp tillsatt för en ny central grundskola som är igång och jobbar och vi har kommit ganska lång på vägen redan, säger Magnus Larsson (C).

Moderaterna i Karlskrona skickade i dag ett brev till gruppledarna i den styrande koalitionen och vill ha ett samtal om skolsituationen.

Kommer ni att gå på detta mötet?

– Det kan finnas en anledning att vi sätter oss ner och att Moderaterna får en genomgång om skolans behov så vi har en gemensam faktabakgrund. Det kan hända att vi inte har riktigt samma information bakom oss och då kanske Moderaterna kan se att vi är närmare en lösning än de tror, säger Magnus Larsson (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.