Foto: TT

Maidens besked – flygplanet stannar hemma

Uppdaterad
Publicerad

Ronneby Airport har redan gett klartecken. Men nu kommer hårdrocksgiganterna Iron Maidens besked: bandets jätteplan kommer inte att landa i Blekinge inför bandets spelning på Sweden Rock Festival nästa vecka.

Redan i slutet av förra året meddelade dåvarande flygstationschefen Mona Glans att bandet fått tillstånd att landa flygplanet Ed Force One i Ronneby. Då hade det en tid spekulerats kring om bandet skulle använda sin egen kopia av den amerikanska presidentens flygplan i samband med sommarens konsert på Sweden Rock Festival i Norje.

Men enligt bandets officiella twitterkonto kommer planet inte att användas alls under den pågående Europaturnén ”Legacy of the beast”.

”That would be overkill, even by Iron Maiden standards!”, meddelar bandet som ett svar på medias spekulationer om var och när jätteplanet ska landa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival

Mer i ämnet