Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Maktstriden avgjord – Rudolfsson tvingas bort Foto: SVT

Maktstriden avgjord – Rudolfsson tvingas bort

Uppdaterad
Publicerad
Sara Rudolfsson tvingas nu bort från uppdraget som kommunalråd i Olofström. Det blev klart på det extrainsatta medlemsmötet i kväll.

Under ett extrainsatt medlemsmöte avgjordes i kväll Socialdemokraternas maktstrid i Olofström. Sara Rudolfsson tvingas nu bort som kommunalråd och Morgan Bengtsson har valts till att ta över.

– Det känns självklart ledsamt. Jag hade hoppats på att få ett stöd för att få sitta kvar ett tag till, säger Sara Rudolfsson till SVT Nyheter Blekinge.

Medlemsmötet var i kväll extra välbesökt. 170 medlemmar var på plats, att jämföra med runt 50-70 personer som brukar närvara vid partiets möten. Mycket känslosamt, enligt rapporter från platsen.

Omröstning

Bakgrunden till den långdragna S-konflikten i Olofström är att det riktades en misstroendeförklaring mot kommunalrådet Sara Rudofsson – partiets ordförande, Jan Björkman, meddelade att Socialdemokraternas styrelse inte längre hade förtroende för henne. Hon svarade med att avgå.

Men stödet för Rudolfsson har varit stort och bara dagar efter att hon meddelat sin avgång öppnade hon upp för att fortsätta kämpa och meddelade att hon fortsätter om partiets ordförande Jan Björkman avgår.

Men så blev alltså inte fallet i kväll.

Istället tvingas Sara Rudolfsson lämna sin plats som kommunalråd efter omröstning. Sara Rudolfsson fick då 69 röster mot 100 på Morgan Bengtsson.

Hör kommentarer från Sara Rudolfsson, Jan Björkman och Morgan Bengtsson i klippet ovan.

Morgan Bengtsson blir nytt kommunalråd i Olofström. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

S-bråket i Olofström

Mer i ämnet