Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karl Hamstedt är tonåringens försvarsadvokat: ”Han nekar till brott” Foto: SVT

Tonåring häktas för mordet i Karlshamn

Uppdaterad
Publicerad

En man i övre tonåren häktades under påskaftonen, misstänkt för mordet på en 23-årig man i ett p-hus i Karlshamn tidigare i veckan. Tonåringen är sedan tidigare dömd för flera våldsbrott, men nekar till mordanklagelserna.

Den misstänkte mannen i övre tonåren greps på centralstationen i Lund under natten till skärtorsdagen, efter att polisen fått tips om att han befann sig på ett tåg. Enligt åklagaren ska den misstänkte och offret ha stämt träff tidigare under onsdagen, innan dödsskjutningen ägde rum.

I dag begärdes tonåringen häktad, på sannolika skäl misstänkt för att ha skjutit ihjäl 23-åringen. Båda inblandade är hemmahörande i Karlshamns kommun.

– Min klient nekar till brott. Jag kan dock inte gå in på ytterligare detaljer i det här läget, säger Karl Hamstedt, tonåringens försvarsadvokat.

Kristianstad tingsrätt, där förhandlingarna ägde rum, valde dock att gå på åklagarens linje och häkta mannen på sannolika skäl misstänkt för mordet.

– Han är såklart besviken, samtidigt som han insåg att risken fanns. Min klient har dock gett uppgifter i förhör som utredningen kommer att kunna styrka och som kommer kunna visa att han inte har begått någon brottslig gärning, säger Karl Hamstedt.

Dömd för raketattack mot poliser

Tonåringen förekommer under flera punkter i belastningsregistret. Så sent som förra fredagen dömdes han av Blekinge tingsrätt till två månaders fängelse, efter att ha skjutit nyårsraketer mot en polispatrull på Stortorget i Karlshamn. Fängelsedomen har dock inte vunnit laga kraft ännu.

Han är även dömd för att sommaren 2020 ha rånat två yngre män under pistolhot, på en moped och en mobiltelefon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.