Misshandel och ungdomsbråk under midsommardagsnatten

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern ska ha blivit sparkad och slagen av flera personer på en campingplats i Kristianopel i Karlskrona kommun under natten till söndagen. Och i Sölvesborg uppstod ett ungdomsbråk – där vapen påträffades.

Det var vid klockan 00.43 på natten mot söndagen som ordningsvakter på campingplatsen larmade polisen, efter att de fått kontakt med en person som blivit misshandlad.

Enligt polisen ska en man i 20-årsåldern ha misshandlats med sparkar och slag av flera, för honom okända, gärningspersoner. Inga tillhyggen ska ha varit synliga.

Målsägande ska inte ha varit i behov av sjukhusvård, och polisen kunde förhöra honom. Efter händelsen har en anmälan om misshandel upprättats.

– Vi har ingen misstänkt i nuläget, men vi ska hålla nya förhör med målsägande, säger Magnus Hansson, inre befäl i Karlskrona.

Vapen påträffades vid ungdomsbråk

Tidigare under kvällen, kring 22.30, larmades polisen till Sölvesborg, med anledning av ett gäng ungdomar på fem personer som slagit och hotat varandra. I samband med ingripandet hittas en en kolsyrepistol, en yxa och en kniv.

– Det handlar om både pojkar och flickor födda mellan 2003 och 2005. Vi kunde skaffa oss en bild av vilka som var målsägande, misstänkta och vittnen, säger Magnus Hansson.

Ingen person behövde uppsöka vård, men anmälningar om misshandel, grovt olaga hot och brott mot knivlagen har upprättats. 

– Med anledning av personernas unga ålder kommer ärendet att hanteras vidare i samarbete med socialtjänsten, säger Magnus Hansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.