Foto: TT

Försvarsanställd i Blekinge misstänkt för grovt sexbrott mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En anställd vid Försvarsmakten i Blekinge misstänks för grova sexbrott mot barn och sitter nu häktad i Stockholm. Försvarsmakten tar avstånd från mannen som nu riskerar att få sparken.

Mannen, som är anställd vid Försvarsmakten i Blekinge, misstänks för att grovt barnpornografibrott och för att grovt ha utnyttjat barn för sexuell posering. Gärningarna ska ha begåtts i Blekinge och pågått under flera år, enligt Nyhetsbyrån Siren.

Han är en av flera personer som misstänks i en barnsexhärva, visar handlingar som Nyhetsbyrån Siren har begärt ut från Stockholms tingsrätt.

Mannen greps först i Blekinge och förflyttades sedan till ett häkte i Stockholm. I början av december omhäktades han och åtal ska vara väckt nästa vecka. Mannen har medgett brottsmisstankarna.

Brottsmisstankarna gör att Försvarsmakten inte längre har något förtroende för mannen och har bett Försvarsmaktens personalansvarsnämnd och att pröva frågan om mannen ska sägas upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.