Riksdagsmannen om agerandet: ”Följde bara mitt uppdrag”

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Manhammar (S) menar att initiativet att varna Ida Larsson (S) kom från hela den tidigare styrelsen.

I övrigt vill han inte diskutera personalärendet med SVT.

– Precis som på andra arbetsplatser så diskuterar vi inte personalfrågor offentligt, för att skydda arbetstagarna. Det handlar om personalsekretess. Arbetstagarna har rätt att berätta vad de vill, men som arbetsgivare har man ett ansvar att skydda den anställde även efter en anställning har avslutats, säger Magnus Manhammar.

Han ger ändå följande bakgrundbeskrivning till det som drabbade Ida Larsson:

– Jag var ordförande för Karlskrona Arbetarekommun och det var styrelsen som hanterade personalärenden. Då var det min uppgift tillsammans med arbetsutskottet att hantera personalfrågorna. Och Ida var en av våra anställda i valrörelsen. Men vi har från styrelsens sida sagt att vi inte diskuterar våra anställda i media.

Hur kom det upp i styrelsen?

– Det kom från flera håll till flera av oss i styrelsen.

Så det var inte bara du som tog upp det där?

– Nej, det var det inte.

Varför drogs erinran tillbaka?

– Jag kommenterar som sagt inte personalfrågor.

Ångrar du dig?

– Min uppgift som ordförande och arbetsgivare är att ta upp de frågor som lyfts till oss. Jag följde bara det som var mitt uppdrag, inget annat än det, och gjorde det på det bästa sättet jag och styrelsen kunde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.