Foto: SVT

Miljardprojekt i Sölvesborg får grönt ljus

Uppdaterad
Publicerad

Nu har en helt ny stadsdel i Sölvesborgs innerhamn fått klartecken från mark- och miljödomstolen. Byggprojektet beräknas kosta 2,5 miljarder kronor.

Under måndagen kom beskedet om att mark- och miljödomstolen i Växjö ger tillstånd för att bygga ett av Blekinges största byggprojekt. Det rapporterar BLT.

Kostnaden för projektet beräknas landa på 2,5 miljarder kronor och stadsdelen ska bland annat innehålla 500 bostäder, ett hotell med 120 rum, en marina, förskola och serviceboende. 

– Det är ett otroligt intresse för att exploatera innerhamnen och domstolens beslut är mycket glädjande. Nu vet vi spelreglerna och vad vi har att rätta oss efter, säger Eskil Arnoldsson, projektledare för byggnationerna, till tidningen.

Miljöförbundet Blekinge har tidigare gett klartecken och rekommenderat att domstolen skulle ge tillstånd, eftersom miljönyttan är större än miljökonsekvenserna, skriver BLT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.