Rånet på bensinstationen fångades av övervakningskameror. Foto: Polisen

Mc-rånare inväntade fängelsestraff – misstänks för mordförsök i Rödeby

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 40-årsåldern som inatt greps misstänkt för att ha skottskadat en kvinna i en bostad i Rödeby dömdes så sent som i somras till ett och ett halvt års fängelse, efter ett omtalat rån i Karlskrona, kan SVT Nyheter Blekinge nu avslöja.

Mannen var aktiv i den Bandidos-anknutna mc-klubb som startade upp i östra Blekinge förra hösten. I somras dömdes han och tre andra medlemmar för ett rån vid en bensinstation i Karlskrona.

De fyra gängmedlemmarna ska då ha tvingat till sig en motorcykel med våld från offret innan de försvann från platsen. Men allt fångades på övervakningskameror, och alla fyra dömdes till fängelsestraff.

Efter händelsen lades mc-klubben ner.

Skulle in i fängelse i januari

Domen på ett och ett halvt års fängelse mot den nu mordförsöksmisstänkte mannen vann laga kraft i september, och enligt Kriminalvårdens beslut skulle straffet börja avtjänas den 10 januari 2022.

Under natten till måndag misstänks mannen ha skjutit en kvinna i en bostad i Rödeby. Kvinnan opererades för sina skador, men ska inte ha ådragits några livshotande skador, enligt åklagaren.

Även mannen fördes till sjukhus för vård.

– Han befinner sig på sjukhus och vi har inte kunnat förhöra honom ännu. Vi väntar på klartecken. Jag vill inte uttala mig om varför han befinner sig på sjukhus, sa Lena-Marie Bergström, kammaråklagare, under måndagsförmiddagen.

Mannen anhölls senare under måndagseftermiddagen. I ett första kort förhör förnekade han brott, enligt uppgifter till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.