Foto: SVT

Misstänkta kvinnan i förhör: ”Oförstående till anklagelserna”

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna är anhållna misstänkta för mord på en äldre man utanför Rödeby i Karlskrona kommun. Mordet ska ha inträffat någon gång under helgen, men den avlidne hittades under söndagen.

De två misstänkta, en man och en kvinna, greps natten till måndag.

– Det är en man i 80-årsåldern som misstänks ha mördats, säger Thomas Johansson, polisens kommunikatör i Karlskrona.

Mordet i Rödeby

Polisen vill inte gå ut med några detaljer kring brottet men uppger att det ska ha skett någon gång i relativ närtid, i ett hus nordost om Rödeby.

– Det är så pass tidigt i utredningen att jag inte vill gå in på några närmare detaljer i ärendet. Vi har gjort en teknisk undersökning och knackat dörr i närområdet. Det här ska nu analyseras.

Vad har de misstänkta för relation till offret?

– Det är också en sådan sak som vi inte vill berätta om.

Båda misstänkta nekar

Den misstänkte mannens advokat Henrik Månsson säger så här efter dagens förhör:

– Han förnekar brott och säger att han inte begått något mord eller något annat brott över huvud taget. Framför allt är han förvånad över anklagelserna.

SVT Nyheter Blekinge pratade under måndagseftermiddagen även med den misstänkta kvinnans advokat Per Swahn, som säger så här efter dagens förhör:

– Hon förnekar brott. Hon är helt oförstående till att hon är misstänkt för en sådan sak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Rödeby

Mer i ämnet