Misstänkt rånare gripen och anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En 19-årig man som misstänks för inblandning i ett rån i Kallinge för en dryg vecka sedan kunde under fredagen gripas i Karlskrona.

– Mannen anträffades igår i Karlskrona. Han har varit anhållen i sin utevaro för ett rån i Kallinge, säger Jessica Mårtensson jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Slog och sparkade

Rånet ska enligt polisen ha inträffat den 16 november. En 18-åring blev då sparkad och slagen av flera personer i Kallinge. En av gärningsmännen tog också 18-åringens mobil.

Ytterligare två misstänkta gärningsmän är sedan tidigare häktade i samma ärende.

Enligt Blekinge läns tidning rör det sig om två unga män bosatta i Ronneby som sedan tidigare sitter häktade. De misstänks för rån och övergrepp i rättssak.

En tredje person har varit anhållen i sin frånvaro och efter att ha hållit sig undan polisen i en vecka kunde alltså den misstänkte gripas på fredagen.

Polisen vill inte gå in på hur de kom 19-åringen på spåren eller fler detaljer kring ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.