Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkta guldrånare släppta i väntan på dom

Uppdaterad
Publicerad

Tingsrätten släppte i dag de två männen som är misstänkta för väpnat rån mot en guldaffär i Olofström. Men åklagaren tror fortfarande på en fällande dom.

Det var den 23 oktober förra året som maskerade män rånade en guldaffär i Olofström. Två män greps samma dag misstänkta för det väpnade rånet. I dag valde tingsrätten att släppa de båda männen i väntan på dom. Åklagare Stina Brindmark hade yrkat på sju års fängelse för grovt rån.

– Det kan bero på att rätten inte anser att det är ett grovt rån. Döms de bara för normalgraden av rån så är inte straffet tillräckligt långt för att kunna hålla dem kvar till domen kommer, säger hon.

Åklagaren menar att det varit en omfattande utredning men att det varit svårt att bevisa männens inblandning då det inte funnits någon teknisk bevisning som binder männen till platsen.

– Men jag tror de döms, säger Stina Brindmark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.