Moderaterna i krismöte

Uppdaterad
Publicerad

Ett 20-tal medlemmar dök upp till Karlskronamoderaternas krismöte under söndagen. Men gruppledaren Camilla Brunsberg uteblev.

– Det hade naturligtvis varit bra om också hon och andra toppnamn närvarat. Nu var det bara Carl-Göran Svensson av toppnamnen som var där. Det var en bra diskussion där både yngre och äldre medlemmar fick komma till tals, säger initiativtagaren, vice gruppledaren Jan Lennartsson till Blekingenytt.

Syftet konstruktivt

Syftet med mötet var att försöka hitta konstruktiva väger ut från de låsta positioner som lamslagit partiet sedan partiets Karlskronaordförande Nicklas Platow i augusti öppet utmanade gruppledaren Camilla Brunsberg om makten.

Moderatkamp

Initiativet följdes av hårda interna debatter, en avbruten nomineringsstämma, bråk och avhopp.

– Det var inget formellt eller beslutande möte, men vi som var där kunde i alla fall enas om att den misstroendeomröstning som Nicklas Platow utsattes för av fullmäktigegruppen var olycklig. Den saknade grund. Man ska som partimedlem i Moderaterna inte hanteras som rättslös och det tror jag att medlemmarna på mötet förstod, säger Jan Lennartsson.

Stämma återupptas

På tisdag kväll återupptas partiets nomineringsstämma. Då ska det avgöras om partiet lokalt går till val på en eller två listor.

– Det är upp till stämman att avgöra. Om det är rätt eller fel med en lista för minoritetsskydd var ingenting som vi tog ställning till på mötet, säger Jan Lennartsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Moderatkamp

Mer i ämnet