Foto: SVT/Polisen förundersökning

Mordåtalad medger dödande våld: ”Jag spårade ur helt”

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 30-årsåldern, som tillsammans med sin flickvän misstänks för mordet i Rödeby i vintras, erkänner i förhör att han har dödat 78-åringen. Men det var aldrig meningen att offret skulle dö, säger han.

Upprinnelsen till gärningen ska enligt förhören med det mordmisstänkta paret ha ägt rum tidigare under dagen. Offret ska då ha varit hemma hos de misstänkta och druckit kaffe – och vid ett tillfälle gjort oönskade närmanden mot kvinnan.

–  Så fick jag flipp där och började örfila honom i fåtöljen, drog ut han i hallen, knuffade han i trappen, så han skrapade upp huvudet. [...] Så gick han hem och så sprang jag efter, sedan spårade det ur, säger den mordmisstänkte mannen.

Mordet i Rödeby

Han berättar vidare hur han hemma hos offret gick till attack med kniv och högg 78-åringen upprepade gånger i buken, och hur han och kvinnan sparkade och stampade 78-åringen i huvudet.

Kniv i värmepanna

– Jag spårade helt ut. Jag hade ju inte avsikt att döda honom, jag ville bara skrämma honom, säger mannen i förhör.

Kvinnan å sin sida säger att hon inte minns om hon utövat något våld mot mannen, men medger att hon befann sig på platsen och bevittnade hela gärningen.

– Jag har varit rädd för att jag har gjort något, men jag minns inte att jag har gjort något, säger hon i förhör.

Efter gärningen ska kvinnan ha tagit hand om kniven och försökt elda upp den i en värmepanna.

Något datum för rättegång är ännu inte utsatt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Rödeby

Mer i ämnet