Foto: Matilda Ahlberg Bildbyrån

Negativt kval för FK Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Det räckte inte med en poäng för Karlskrona i ödesmatchen mot Torns IF. Nu kommer klubben få kvala för att säkra kontraktet i söderettan.

Det var en jämn bottenstrid när sista omgången av division ett fotbollen spelades.  

Innan matchen låg Karlskrona precis ovanför den negativa kvalplatsen. Men det mörknade när Skånelaget gjorde 1-0 i den 16:onde matchminuten. Men ett tag såg det ut som att Karlskrona kunde klara kontraktet när Karlskronas Joel Enarsson räddade en poäng med sitt 1-1-mål i den 69:onde minuten. Men Kristianstad gjorde ett sent vinnarmål i sin match mot Åtvidarberg. De sena målet i 87:onde matchminuten släckte Karlskronas chanser till att undvika kvalet. 

Karlskrona

– Det är delade känslor. Vi kunde åkt ur serien direkt men vi var också nära att klara kontraktet. När Kristianstad gjorde ett så sent mål var det tungt, säger Peter Christensen som är sportchef i FK Karlskrona.  

Fyra lag på samma poäng

Hela fyra lag slutar på 33 poäng och det var Karlskronas målskillnad med 21 minusmål som till slut blev deras fall. Nu ställs Karlskrona mot Trollhättan för att försöka hålla sig kvar i division ett. 

– Vi börjar borta på onsdag men har en fördel med att avsluta hemma. Vi har spelat bättre och bättre under hösten men jag har all respekt för motståndaren Trollhättan, säger Peter Christensen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlskrona

Mer i ämnet