Rockbandet No Rules. Från vänster: Tommy Magnusson, Tony Karlsson, Kevin Johannesson, Tony Öblom och Anton Holgersson. Foto: SVT

No Rules hittar fansen utomlands

Uppdaterad
Publicerad

Rockbandet No Rules, med rötterna i Karlskrona, har gjort sig ett namn på den internationella marknaden. Trots att det skiljer 40 år mellan bandmedlemmarna så ser de ålderskillnaden som sin främsta styrka.

– Det är en blandning av fem olika individer och åldrar. Vi försöker tänka utanför banorna. Det är därför vi heter No Rules, alltså fria tyglar på allt.

Så beskrivs gruppen av bandets sångare, Tony Karlsson. Tillsammans med Tommy Magnusson, Kevin Johannesson, Tony Öblom och Anton Holgersson utgör han rockgruppen No Rules som har sina rötter i Karlskrona.

Åldern bara en siffra

Enligt bandet själva är deras stora styrka den stora ålderskillnaden. För ett halvår sedan anslöt den 22-årige basisten Anton Holgersson till bandet. Han är 40 år yngre än den äldsta medlemmen, 62-årige gitarristen Tommy Magnusson.

– Det fungerar bra. Ungdomar är mer öppna än vad de var förr i tiden. Då skilde man på åldern mer än i dag och åldern är ju bara en siffra egentligen, säger Tommy Magnusson.

Spelas i hela världen

No Rules har funnits sedan 2006 och det är främst utanför landets gränser som bandet funnit sin publik.

– Vi har spelats i så gott som alla världsdelar på radio, det är jätteroligt, säger Tony Karlsson.

Under året släpper bandet sin andra platta. No Rules tror nu på ännu mer framgång för sin musik i framtiden.

– Drömmen är att kunna leva på musiken fullt ut, säger trummisen Kevin Johannesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.