Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Thilde Johansson och hennes lagkamrater i Karlskrona HK ser positivt på att de nu får tacklas i Damettans ishockeymatcher. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Nu får även tjejerna tacklas: ”Stort steg för damhockeyn”

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det tillåtet även för damspelare att tacklas i hockeyrinken. Det gäller under en testperiod i de två högsta serierna. Om Karlskrona HK:s damlag får önska ska det inte bara vara temporärt, utan regelverket bör ändras permanent.

Svenska Ishockeyförbundet menar att antalet hjärnskakningar minskar om spelarna är beredda på att få en tackling. Därför utvärderar man nu om tacklingar ska vara ett fast inslag i damhockeyn, genom ett pilotprojekt i SDHL och Damettan.

”Känns mer som hockey”

Först efter att testperioden har utvärderats vet man om tacklingarna är här för att stanna – men det är något som spelarna i Karlskrona HK, som ligger i Damettan, gärna vill.

– Så länge det funkar finns det ingen anledning att ta bort det. Jag tycker det är roligare för det känns mer som hockey då. Det ska ju vara lite buffligt, säger Thilde Johansson.

Hör spelarna i Karlskrona HK berätta i klippet hur tacklingarna förändrar sporten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.