Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör reporter Wivan-Kristina Sandberg, som är på plats i rätten. Foto: Frida Lindhe/SVT

Andra dagen i rätten för misstänkt konsertbedragare

Uppdaterad
Publicerad

Den 34-årige konsertbedragaren, som misstänks för tolv fall av grovt bedrägeri, har suttit häktad sedan i mars. Under torsdagen inleddes den andra rättegångsdagen i Blekinge tingsrätt där fler drabbade förhörs.

På morgonen har den misstänkte hörts ytterligare en gång.

Under förmiddagen förhördes en kvinnlig målsägande som tillsammans med sin pappa ska ha lånat ut över 700 000 kronor till den misstänkte mannen.

Misstänkt konsertbedragare i Blekinge

Kvinnan, som vid tiden studerade, har lånat pengar av sin pappa och en vän och varit övertygad om att pengarna hon sedan lånat ut till den misstänkte bedragaren skulle gå till en festival eller konsert.

Pågår i elva dagar

Trots löfte om att få tillbaka pengarna inom några månader har hon endast fått tillbaka en mindre summa från den misstänkte mannen.

Totalt är elva dagar avsatta för målet. Åklagare Anna Johansson Toresten vill inte kommentera målet förrän sista rättegångsdagen är avklarad i slutet av januari.

Hör reportern sammanfatta i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt konsertbedragare i Blekinge

Mer i ämnet