Ungefär 100 meter in i kulverten under den tidigare soptippen på Gullberna upptäcktes stora sprickor. Anders Högström, som tagit sig in där, filmade skadorna. Foto: Privat

Nu svarar kommunen om den läckande soptippen

Uppdaterad
Publicerad

En underjordisk film kunde visa på att kulverten med en dagvattenledning var sprucken eller höll på att rasa. Nu svarar kommunen att man kommer göra en egen filmning av kulverten.

Efter att det uppmärksammades att kulverten under Gullbernadeponin var i så dåligt skick att giftigt regnvatten från soptippen riskerar att läcka ner i en dagvattenledning, krävde Länsstyrelsen att kommunen svarar på vad de ska göra åt problemet. De menade också att den handlingsplan som kommunen arbetar med kan komma att behöva ändras efter upptäckten.

Nu svarar kommunen att de kommer genomföra en egen filmning av kulverten under våren men menar att handlingsplanen inte behöver några ändringar. Alla utredningar ska slutredovisas i september. Resultatet av filmningen ska presenteras i början på sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.