Lelle Hildebrand. Foto: Guido Hildebrand

Nya dykningar i sökandet efter turnéledaren

Uppdaterad
Publicerad

Polisens Kalla Fall-grupp ger inte upp hoppet att hitta den försvunne turnéledaren Lelle Hildebrand. I veckan planeras dykningar i området runt Jedenryd.

Det senaste året har sökandet efter Lelle Hildebrand – som 1999 försvann efter en rockkonsert på musikhuset Kartago i Sölvesborg – intensifierats. I december förra året återupptogs förundersökningen och sedan dess har både polisen och sökorganisationen Missing People letat efter kroppen eller spår som kan knytas till försvinnandet.

Och i veckan görs nya eftersök där polisens Kalla Fall-grupp med stöttning av Sjöpolisens dykenhet, lokalpolisen i Kristianstad och med personal från Kristianstads kommun ska göra en insats i trakterna runt Jedenryd. 

Det kommer även göras uppföljningssök i Sölvesborg efter de sökinsatser som utfördes där av Missing People söndagen den 30 september.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lelle Hildebrand

Mer i ämnet