Foto: Privat

Polisen: ”Vi vänder inte Kungsmarken ryggen”

Uppdaterad
Publicerad

Efter raketattacken mot två poliser i Kungsmarken i Karlskrona har nu nya insatser gjorts i området. Flera personer är misstänkta för vapenbrott, narkotikabrott och penningtvätt.

Det var på nyårsafton som två poliser träffades av raketer i Kungsmarken i Karlskrona. En av dem fördes till sjukhus med brännskador.

Efter händelsen anhölls två män i 18-årsåldern, misstänkta för sabotage av blåljusverksamhet. Ytterligare två personer förhördes senare. Samtliga är frisläppta igen men är fortsatt brottsmisstänkta.

– Vi tog efter det här en större höjd i Kungsmarken för att trygga de boende, men även för att försöka få lite information och underrättelse om vilka som kan ha varit drivande i det här, säger polisens gruppchef Marcus Henningsson.

Beslagtog kontanter och cannabis

Nya ingripanden har nu gjorts i Kungsmarken med anledning av oroligheterna runt nyårshelgen. Efter de nya insatserna är flera personer misstänkta för vapenbrott, narkotikabrott och näringspenningtvätt.

Vid en husrannsakan beslagtog polisen kontanter och cannabis. En person är anhållen efter det.

”Det har även vidtagits utredningsåtgärder och bevissäkring som främjar utredningen kring blåljussabotage. Vi kommer fortsätta arbeta i området och hoppas att vår närvaro är uppskattad hos de som inte har anledning att tycka annat”, skriver polisen på sin Facebooksida.

– Det här är jätteviktigt, framför allt för de boende att de kan känna att vi finns där och inte vänder dem ryggen. Vi vill ha ett tryggt Kungsmarken, säger Marcus Henningsson.

Se bilder, från oroligheterna dagen före nyårsafton i Kungsmarken i Karlskrona, i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.