Foto: SVT/TT

Affärsman häktad för flera nya brott

Uppdaterad
Publicerad

Den misstänkte storbedragare i Blekinge som just nu sitter fängslad i Marocko häktades i dag för en rad nya brott. Själv förnekar han brott.

Det handlar nu om sammanlagt 98 grova bedrägerier, fem fall av olaga hot, grovt penningtvättsbrott, narkotikabrott samt övergrepp i rättssak. Den 29-årige mannen från Blekinge sitter sedan en tid fast i Marocko och det är fortsatt oklart när mannen kan lämnas ut till Sverige. Han häktades i dag sin utevaro och mannens försvarsadvokat Lars Engstrand i Stockholm, närvarade på länk.

– I vissa delar förnekar han uppsåt, i andra fall förnekar han ansvar, meddelade Lars Engstrand till tingsrätten. 

Storbedragaren i Blekinge

Den sedan tidigare omfattande bedrägerihärvan har under hösten vuxit ytterligare i omfattning och när 29-åringen nu omhäktas handlar det om 98 fall av grova bedrägeri.

Tingsrätten häktade i dag mannen för misstankar som uppstod när affärsmannen greps på en innekrog i Stockholm i höstas. Den utredningen har hittills skötts av Citypolisen och rör misstänkt grovt penningtvättbrott samt narkotikabrott. Mannen ska enligt uppgift till SVT Nyheter Blekinge ha varit narkotikapåverkad och gripits med drygt 150 000 kronor i kontanter.

29-åringen misstänks dessutom ha gjort sig skyldig  till flera fall av olaga hot på olika platser i landet – hot som ska ha uttalats till målsägande som antingen kontaktat polisen eller ställt krav på återbetalning av de pengar affärsmannen lånat i deras namn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbedragaren i Blekinge

Mer i ämnet