Ödesbeslut stundar för KHK – nu kan framtiden avgöras

Publicerad

Karlskrona HK står inför två ödesbeslut. Dels kommunens beslut kring omförhandling av arenahyran, och dels förbundets beslut om huruvida KHK ska få dispens för de egna arenainvesteringarna som gjordes under SHL-tiden.

Karlskrona HK släpar återigen efter med hyresbetalningarna till kommunen, den här gången handlar det om drygt 800.000 kronor för januari-mars. Samtidigt har de velat omförhandla hyresavtalet för att få sänkt hyreskostnad, bland annat för restaurangdelen.

Kommunens svar kring hyresavtalet har dock dröjt. Det skulle ha kommit i måndags, men sköts upp ytterligare till slutet av veckan. Enligt uppgift till SVT Nyheter Blekinge beror dröjsmålet på oenighet i den styrande politiska koalitionen.

Samtidigt väntas också svar från Svenska hockeyförbundet kring om KHK ska få dispens för arenainvesteringarna som gjordes under SHL, skriver Blekingesport.

I slutet av april måste lagen kunna visa upp ett eget kapital på två miljoner kronor, något KHK inte klarar i dag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Karlskrona

Mer i ämnet