Bland partierna som styr i Ronneby kommer det ske flera krismöten efter SVT Nyheter Blekinges avslöjanden om Roger Fredriksson (M). Foto: SVT

Ödesvecka för Fredriksson – partier i Ronnebystyret håller krismöten

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet Roger Fredriksson (M) fortsätter som gruppledare för Moderaterna.

Men frågan är hur han ska styra Ronneby.

Stödet från SD, KD och L är svagt.

Avgörande blir de sedan tidigare inplanerade möten som hålls på måndag och tisdag med anledning av SVT:s avslöjanden kring kommunalrådet Roger Fredriksson.

Frågan är om Liberalerna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna bedömer det som möjligt att fortsätta styra gemensamt med Moderaterna under namnet ”Samling för Ronneby”.

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

Liberalerna har möte på tisdagen:

– Jag hänvisar till det mötet. Efter det har vi förmodligen något att kommunicera, säger gruppledare Roger Gardell (L).

Enligt vad SVT erfar finns det starka krafter i Liberalernas Ronnebyförening som kräver att samarbetet med Fredriksson avslutas.

Kristdemokraternas gruppledare Anna Ekberg är fortsatt kritisk till Fredriksson som kommunalråd och säger att KD:s partigrupp är enig.

– Vi har möte i närtid, men jag kan säga att förutsättningarna för att fortsätta i det samarbete som finns är mörka.

Också Sverigedemokraterna håller möte i början av veckan. SVT söker partiets gruppledare Nicolas Westrup, som sedan tidigare meddelat att förtroendet för Fredriksson är ”vacklande”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

Mer i ämnet