”Misstänkt för skyddande av brottsling”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fortfarande ingen klar bild av motivet bakom det misstänkta mordet på den 21-åriga kvinna som hittades död vid ett bostadsområde i Karlskrona i måndags kväll.

Under tisdagskvällen hölls förhör med de tre män som sitter anhållna misstänkta för mordet på den 21-åriga kvinnan. Polisen har ännu ingen klar bild av motivet bakom gärningen och samtliga av de misstänkta nekar till anklagelserna.

Den yngre av de tre männen, som är 39 år gammal, är anhållen på sannolika skäl misstänkt, vilken är den starkare misstankegraden. De två övriga, som är 42 år respektive 57 år, är skäligen misstänkta enligt åklagare Ulrika Grenerfors.

#falletemmeli

Natten till onsdagen grep polisen ytterligare en man. Mannen är 51 år gammal och hemmahörande i Karlskrona, och sedan tidigare känd av polisen för flera narkotikabrott.

– Han är anhållen misstänkt för skyddande av brottsling, säger Ewa-Gun Westford, pressinformatör hos polisen.

Oklar dödsorsak

Enligt Ewa-Gun Westford är den rättsmedicinska undersökningen inte klar och polisen vet därmed fortfarande inte dödsorsaken.

Åklagare Ulrika Grenerfors har till på fredag på sig att besluta om männen ska häktas eller inte.

– Sannolikheten är väldigt liten att det blir innan fredag. Vi har väldigt många utredningsåtgärder kvar att göra, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#falletemmeli

Mer i ämnet