Efter flera incidenter har Axels Tivoli nu kommit till Karlskrona och Skärgårdsfesten. Foto: SVT

Olycksdrabbat tivoli i Karlskrona – ”Olyckorna kommer inte hända igen”

Uppdaterad
Publicerad

På kort tid har flera barn skadats i olyckor på det kringresande Axels Tivoli. Nu är de på plats på Skärgårdsfesten i Karlskrona, men de garanterar att inga liknande olyckor kommer att kunna hända igen.

Den 16 juli kollapsar en hoppborg på Axels Tivoli på Kiviks marknad. Fyra barn skadas när de ramlar ner från den meterhöga borgen. Tio dagar senare får en tioårig pojke ett plastband runt halsen i en av attraktionerna i Landskrona. Han tuppar av, och får synliga skador på halsen.

Nu är Axels Tivoli på plats i Karlskrona, men de garanterar att olyckorna inte kommer att hända igen.

– Uppblåsbara hoppborgar har vi beslutat att inte ta med efter det som hände, och plastbanden i den andra åkattraktionen har tagits bort. Så de här olyckorna kommer inte kunna hända igen, säger Tony Andréasson, ägare och säkerhetsansvarig på Axels Tivoli.

En pojke tuppade av efter att han fick plastband runt halsen i attraktionen Dracula's Castle på Axels tivoli i Landskrona. Foto: Privat/SVT

Säkerhetsinspektion under dagen

Paraply produktion, som är projektledare för Skärgårdsfesten, ser allvarligt på de inträffade incidenterna.

– Det gör vi, och redan samma dag som Axels tivoli kom hit satt vi ner med dem och diskuterade det som har inträffat och vilka åtgärder som vidtagits för att det inte ska hända igen. Vi har en jättegod dialog som har fungerat mycket bra hittills, säger Robin Åkerman, vd på Paraply produktion.

Under torsdagen går polis, räddningstjänst och representanter för kommunen en säkerhetsinspektion på tivolit för att se att alla åkattraktioner är besiktigade.

– Det gör vi varje år, ända sedan Skärgårdsfesten startade. Säkerheten är det absolut viktigaste för oss, säger Robin Åkerman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.